LADY WINKHEART


Burleskikuningattarenne Turussa.


Minä olen uniikki kaikella sillä rehellisyydellä, mitä itsestäni kumpuaa. Lady Winkheart ei ole päällerakennettu fasadi - se olen myös minä. Burleski on ollut osa elämääni, mielettömän suuri osa sitä, nyt jo kymmenettä vuotta. 02.10.2019 tulee kuluneeksi 9 vuotta ensiesiintymisestäni silloisessa uusien tulokkaiden iltamassa, New Comer's Nightissa, Helsingissä. Ensimmäinen tuotanto, jota olin tekemässä, järjestettiin 25.03.2011. Ensimmäistä kertaa ohjasin burleskia vuonna 2013. Unelma omista burleskiryhmistä ja taidemuodon jakamisesta eteenpäin heräsi noihin aikoihin. Syksyllä 2016 Studio Winkheart sekä viikottainen ohjaus tuli kuvioihin ja minulla oli vihdoin oma tila, jossa perehdyttää mukaan taidemuotoon. Takana on 20 tuotettua iltamaa, rypäs esiintymisiä sekä monia studiolla itseään kehittäneitä ihmistä, joiden elämänpolkuun olen saanut vaikuttaa antamalla heille jotain erilaista, jotain maagista, jotain mikä on saattanut mullistaa elettävää elämää.

Elämä ei aina ole helppoa, eikä omakaan itsetuntoni ole rakentunut yhdessä yössä. Nykyään olen ihmisenä se, jollainen halusin 14 vuotta sitten olla. Sellainen ihminen, joita itse silloin ihailin.
Burleski ei vaadi taidemuotona kerrostalon kokoista itsetuntoa tai rohkeutta, jolla syöksyt heti riisumaan lavalle. Se vaatii kiinnostuksen taidemuotoon ja intohimon omaan itseensä. Sen, että haluat kerran viikossa omaa aikaa. Studio Winkheartilla voit tulla glitterkuplaan. Tulla tilaan, jossa voit olla juuri sinä, ilman ylimääräisiä rooleja. Harvalle burleskin viehättävyys edes perustuu riisumiseen, vaan siihen miten tutustuisi paremmin itseensä, uskaltaisi enemmän ja saisi itselleen aikaa.
Riisuminen ja esiintyminen vain ilmestyvät näiden asioiden jatkoksi.

Burleski on taidemuoto. Elokuvissa ja muualla nähty burleski saattaa olla showburleskia tai jotain aivan muuta. Mutta se ei ole samaa kuin burleski taidemuotona, jota minä opetan. Itselleni burleski ei koskaan ole ollut harrastus. Se on ollut jotakin, jota olen halunnut elämääni pysyvästi ja jotain, minkä kanssa toimittajilla on aina ongelma ymmärtää miksen miellä burleskia harrastuskategorian alle. Jos ohjaat kolmea ryhmää viikossa, rakennat omaa esitystäsi, vierailet kerran kuussa jollakin burleskiklubilla ja tuotat päälle omia burleski-iltojasi, saaden lähes kaikesta vielä rahaakin, emme voi puhua harrastuksesta. Minä mahdollistan harrastuksen Sinulle.

Kaikki koreografiat ja ohjausmateriaalit ovat itse suunnittelemiani. Luon ne itse, en kopioi enkä saa konsultaatioapua keneltäkään. Siten saan tarjottua mahdollisimman kehittävää ja kasvattavaa ohjausta. Samalla voin luoda tarpeen mukaan jokaiselle sopivaa haastetta. Esiintyvänä taiteilijana olet saattanut nähdä minut lavalla. Tarjoilen burleskielämyksiä jatkossakin, missä tahansa halutaan nähdä vilaus World of Winkheartia. Kuriositeettina - olen ensimmäinen burleskitaiteilija, joka on esiintynyt valloittavalla ja itselleni erittäin rakkaalla Silja Serenadella. Esiintyminen tapahtui vuonna 2013.

Elämyksiä iltojen muodossa ei ole enää tulossa - paitsi ehkä yksi klubi ensi keväänä. Toivottavasti olet ottanut niistä jo ilosi irti! Viikottainen ohjaus alkaa nyt syksyllä 2019 viimeistä kertaa, sillä monipuolisena ja vaikuttavana naisena päätyöni tulee olemaan merenkulussa. Näin tulevana merikapteenina suosittelisin ottamaan viikkokurssin omalle harrastuslautaselleen. Nyt jos koskaan!

Minä olen valtavan ainutlaatuinen. Kuten Studio Winkheartkin.

 Haluaisithan Sinäkin uskaltaa olla enemmän sinä?
Minä voin auttaa Sinua siinä, sillä se on yksi elämäntehtäväni.

Nähdään studiolla!


//Lady Winkheart

Tähän tulee terveisiä Suomen burleskikuningattarelta - The Queen of Finnish Burlesque -tittelin omaavalta Sugar Kanelta. Suomen ensimmäiseltä neoburleskiartistilta, jonka olette toivottavasti myös nähneet Hylättyjen Huvipuistojen lavalla. Harvainaisena, todella harvinaisena herkkuna Suomessa, sillä hän asuu ja tekee uraa Isossa-Britanniassa <3  Sugar Kanen elämää voitte seurata instagramissa @sugarkane_burlesque tai hänen facebooksivullaan täällä. 


Lehtihaastattelulitanjani olisi myös messevä, mutta eipä listatakaan sitä enää tähän.

Viimeisin Turun Sanomien juttu on täällä, Aamusetin tässä,  
Maaseudun Tulevaisuuden jutun löytää tästä ja Porin Ylioppilaslehden jutun tästä. 


Lady Winkheart & Empress of the Flowers -päähine, Made by Winkheart.
Kuva: Milla Grönman