"Burleski on teatteria, kabareeta, itsensä ja muiden hyväksymistä. Oman vartalonsa ylistämistä, nauttimista ja näyttämistä. Se on oodi elämälle.” -Lady Winkheart, 2014

LADY WINKHEART


Burleskimogulinne Turussa, kuten taannoin Bitch Cabaretin Cabinet of Curiosities -iltamassa tituleerattiin. 

 Lady Winkheart ei ole päällerakennettu fasadi - se olen myös minä. Burleski on ollut  mielettömän suuri osa elämääni jo kolmetoista vuotta. Tänä vuonna, lokakuussa, 02.10.2023 tulee kuluneeksi 13 (!) vuotta ensiesiintymisestäni silloisessa uusien tulokkaiden iltamassa, Helsinki Burlesquen järjestämässä New Comer's Nightissa, Ravintolalaiva Wäiskillä. Ensimmäinen tuotanto The Love Game Burlesque Club, jota olin tuottamassa, järjestettiin 25.03.2011. Ensimmäistä kertaa ohjasin burleskia vuonna 2013. Unelma omista burleskiryhmistä ja taidemuodon jakamisesta eteenpäin heräsi noihin aikoihin. Syksyllä 2016 Studio Winkheart viikottaisella ohjauksellaan tuli kuvioihin ja minulla oli vihdoin oma tila, jossa perehdyttää mukaan sydämeni vieneeseen taidemuotoon! Takana on 21 tuotettua iltamaa, rypäs esiintymisiä sekä valtavasti kohtaamisia upeiden ihmisten kanssa burleskin parissa. Näiden ihmisten elämänpolkuun olen saanut vaikuttaa antamalla heille jotain erilaista, jotain maagista, jotain mikä on saattanut mullistaa elettävää elämää.

Elämä ei aina ole helppoa, eikä omakaan itsetuntoni ole rakentunut yhdessä yössä. Nykyään olen ihmisenä se, jollainen halusin nuoremapana olla. Sellainen ihminen, joita itse silloin ihailin, jolla on elämäntarina kerrottavanaan. Ihminen, joka on ymmärtänyt elämässä sen, että niitä asioita mitä sinä aidosti haluat tehdä, sinun kuuluukin tehdä. Muiden mielipiteillä tai paheksunnalla ei ole väliä. 

Burleski ei vaadi taidemuotona kerrostalon kokoista itsetuntoa tai rohkeutta, jolla syöksyt heti riisumaan lavalle. Se vaatii vain aidon kiinnostuksen taidemuotoon ja intohimon omaan itseensä. Lady Winkheartin opetuksessa voit tulla miellyttävään glitterkuplaan, tosin kupla nyt välillä on enemmän tai vähemmän glitterinen (ja miettikää nyt EU:n glitterkieltoakin, sekin vielä vaikuttaa asiaan!). Voit tulla ohjaukseen, jossa voit olla juuri sinä, ilman ylimääräisiä rooleja. Harvalle burleskin viehättävyys edes perustuu riisumiseen, vaan siihen miten tutustuisi paremmin itseensä, uskaltaisi enemmän ja saisi itselleen aikaa.
Riisuminen ja esiintyminen vain ilmestyvät näiden asioiden jatkoksi ja miten  ihania asioita ne ovatkaan!

Burleski on taidemuoto. Elokuvissa ja muualla nähty burleski saattaa olla showburleskia tai jotain aivan muuta. Mutta se ei ole itselleni samaa kuin burleski taidemuotona, jota minä opetan. Minulle burleski ei koskaan ole ollut harrastus. Se on ollut jotakin, jota olen halunnut elämääni pysyvästi ja jotain, jonka kanssa saa tasaisesti vakuuttaa että ei, minulle tämä taidemuoto ei ole pelkästään harrastus. Kun on ohjannut kolmea - parhaimmillaan neljää - ryhmää viikossa, rakennat omia esityksiäsi, vierailet kerran kuussa jollakin burleskiklubilla ja tuotat päälle omia burleski-iltojasi, emme voi puhua harrastuksesta. Mutta toki ja kyllä, minä mahdollistan harrastuksen Sinulle. Sellaisen, joka on suurempaa kuin pelkkä viikottainen tanssitunti.

Kaikki koreografiat ja ohjausmateriaalit ovat itse suunnittelemiani. Luon ne täysin itse. Musiikki kertoo valtavasti tarinoita ja inspiroi liikekielen toteuttamiseen. Tekemällä opetettavat materiaalini itse, saan tarjottua mahdollisimman kehittävää, kasvattavaa ja laadukasta ohjausta. Samalla voin luoda tarpeen mukaan jokaiselle sopivaa haastetta.

Esiintyvänä taiteilijana olet saattanut nähdä minut lavalla. Tarjoilen burleskielämyksiä jatkossakin, missä tahansa halutaan nähdä vilaus World of Winkheartia. Kuriositeettina - olen ensimmäinen burleskitaiteilija, joka on esiintynyt valloittavalla ja itselleni erittäin rakkaalla Silja Serenadella. Esiintyminen tapahtui vuonna 2013.


 Haluaisithan Sinäkin uskaltaa olla enemmän sinä?
Minä voin auttaa Sinua siinä, sillä se on yksi elämäntehtävistäni.

Nähdään opetuksessa ja illoissani <3 


<3 Lady Winkheart

Heräsikö kysyttävää tai haluaisitko lähettää muutoin vain postia? 

Lähetät sitä vikkelimmin osoitteeseen: 

ladywinkheart(ät)gmail.comLady Winkheart
Hei Turku, olen palannut <3 Kuva: Milla Grönman