STUDIO WINKHEART

Varsinais-Suomen ainoa burleskistudio - Studio Winkheart - sulki ovensa 31.12.2020. 
Kiitokset Studion kanssa vietetyistä 4 vuodesta ja 4 kuukaudesta <3 

--------------------------------------------

 #studiowinkheart & paikkamerkintöinä Studio Winkheart 

Studio Winkheart on Turun ja koko Varsinais-Suomen ainut  - ja ainoa laatuaan - oleva burleskistudio, sillä se on pyhitetty vain ja ainoastaan burleskin saloihin.

Samettinen ja itämaisin matoin sisustettu kurvikkuuden pyhättöni löytyy aivan Turun ydinkeskustasta, suojaiselta ja salaiselta sisäpihalta. Studiolla, jos jossain, olet tervetullut harjoittelemaan kosketuksen voimaa, sulokasta liikekieltä sekä tutustumaan elämäsi tärkeimpään henkilöön - omaan itseesi - paremmin.

Elämä ei aina ole helppoa eikä omakaan itsetuntoni ole rakentunut yhdessä yössä. Nykyään olen ihmisenä se, jollainen halusin 14 vuotta sitten olla. Sellainen ihminen, jota itse silloin ihailin. Olen koonnut itseni vuosien aikana ehjäksi ja burleski on ollut mukana koko ajan. Burleski ei ole korjannut minua, mutta burleskin avulla olen löytänyt itsestäni uusia tasoja. Toisaalta olen saanut myös antaa burleskille kaikkeni. Sillä ilman sitä en olisi juuri se, joka minä nyt olen. Joka minun täytyy saada olla. Ja joka tulen jatkossakin olemaan huolimatta ammatinvalintaani, josta kerron tuonnempana.

Studio Winkheart
Se burleski, jota olet saattanut nähdä viime vuosien hittielokuvissa tai tanssisalien tunneilla opetettu niin sanottu showburleski ei ole sitä, mitä itse ohjaan. Sinua ei tunneillani pakoteta tekemään mitään, mikä sinusta tuntuu epämukavalta. Ketään ei taltioida eikä kenenkään tarvitse olla huomion keskipisteenä. Minulle on tärkeää luoda ohjaukseeni turvallinen ilmapiiri, koska burleskissa voidaan muun muassa niin moninaisin keinoin vietellä ja iloita omalla kehollaan. Se ei ole pelkkää riisumista. Se on myös tarinankerrontaa ja kaikkien kehojen hyväksymistä - erityisesti omansa.

Jaan kymmenen vuoden aikana opittua ja koottua tietoa, taitoa sekä ymmärrystä burleskista taidemuotona. Olen luotsannut niin burleski-iltoja - 20 enemmän tai vähemmän yksin - ja esiintynyt niissä pitkään. Studiollani olen vetänyt ryhmiä syksystä 2016. Nyt olen elämässäni taitekohdassa, sillä tuleva ammattini - merikapteenius - tulee viemään aikaani aivan eri tavoin kuin tänä syksynä. Tämän takia en voi luvata enää kursseja samalla tavoin - viikottaisesti. 

Siksi nyt jos koskaan sinun kuuluu hypätä kursseilleni ja burleskiohjaukseeni. Olen aina tehnyt ne suurella antaumuksella ja innolla. Niin nytkin. Viikottaiset tapaamiset tulevat olemaan ikimuistoisia niin sinulle kuin itsellenikin. Tänä syksynä ikimuistoisuutta lisää vielä se, että nämä kurssit tulevat olemaan näillä näkymin viimeiset viikottaisin järjestetyt tunnit. Vaikka opiskelen merikapteeniksi, burleski on aina minulle sydämen asia.  On aina ollut ja tulee aina olemaan. Seilaan sitten missä maailman merellä tahansa. 

Burleski ei ole vain tanssia tai riisumista - en ole tanssija enkä liikunnanohjaaja. Burleski on kokonaisvaltainen kokemus, jonka jokainen kokee omalla tavallaan. Useimmat harrastajat ovat toki naisia, mutta burleski ei sulje ketään pois. Päinvastoin. Kaikki koreografiat ja ohjausmateriaalit ovat itse suunnittelemiani. Luon ne itse, ohjaustani et saa keneltäkään toiselta.
En kopioi tai saa konsultaatioapua keneltäkään. Siten saan tarjottua mahdollisimman kehittävää ja kasvattavaa ohjausta. Samalla voin luoda tarpeen mukaan jokaiselle sopivia haasteita.

Esiintyvien ryhmien esiintymisasut suunnittelen myös, koreografian ohessa itse.  Minulle on erittäin tärkeää, että burleski on kehittävää ja haastavaa. Jokainen haastaa itseään sen verran kuin itse haluaa.  Alkeisryhmän kanssa tehdään asioita eri tavalla, mitä jatkoryhmän tai esiintyvän ryhmän kanssa. Ei-esiintyvien ryhmien kanssa ei lähdetä riisuutumaan suinpäin.

Alkava syksy ja tuleva kevät on ainutlaatuinen tilaisuus nauttia Lady Winkheartin seurasta joka viikko. Syksyllä ryhmissä aloittavilla on etuoikeus jatkaa myös ryhmissä keväällä ja harvoin keväällä uusia oppilaita ryhmiin enää otetaankaan mukaan.

 Pelottaako burleskin maailma samalla, kun se kiehtoo?
Älä turhaan pelkää tai emmi päätöstäsi. Lupaan sinulle ainutlaatuisen -  elämääsi mullistavan - kokemuksen.

Tuntuuko siltä, että burleski saattaisi olla juuri sinulle elämääsi piristävä ja energiaa tuova harrastus?
Mikäli niin tunnet, olet tervetullut mukaan salaperäiselle matkalle burleskin salattuun ja kaihoisaan maailmaan, jossa menneen maailman tuulahdukset yhdistyvät moderniin elämään mitä uskomattomimmilla tavoilla.

 Tule avoimin mielin harjaannuttamaan sensuaalisuuttasi. Anna minun opettaa sinua avautumaan ja olemaan rohkeampi sinä. Olen sisustanut koko Studio Winkheartin juuri oikeanlaiseksi burleskiatmosfääriltään. Sen samettisessa, hämyisessä ilmapiirissä yhdessä minun kanssani on helppo avata naisellisuuttaan tai sensuellisuuttaan.

Vieläkö epäröit?

Tässä palautteita ohjaukseni varrelta ohjauksessani olleilta.
Ihmisiltä, jotka ovat burleskin avulla halunneet kehittää itseään. Samalla kun taidemuoto on antanut heille mitä moninaisempia oivalluksia itsestään ja itselleen, se on tuonut heidän viikkorytmiinsä jotain täysin erilaista - glamouria arjen keskelle.

Tästä itse syksyn ohjauksen pariin. 
Lady Winkheart. Photo: heidicharlottaGraphics

”Olen saanut itsevarmuutta, ”minulla on lupa tulla katsotuksi & nähdyksi” -oloa, olen vapaampi ja minulla on mukavampi olla omassa kehossa. Burleski on ollut luovuuden toteuttamista.”

”Olen saanut rohkeutta ja muistutuksen siitä, että kelpaan juuri tällaisena kuin olen.”

”Burleskilta olen saanut enemmän kuin odotin. Uusia, todella tärkeitä ystäviä, lisää itseluottamusa, esiintymiskokemusta. Minun koko elämäni on mennyt uusiksi.””Olen saanut kevään aikana varmuutta omassa kehossa olemiseen ja uusia, mahtavia ystäviä.”

”Burleskitunti on ollut viikon kohokohta ja piristänyt paljon arkeani. Olen oppinut kehonkieltä ja naisellisuutta aivan uudella tavalla. ”

”Itseluottamukseni on kasvanut ja olen oppinut kehostani uusia asioita, mihin se pystyy.”

”Olen saanut omaa aikaa kerran viikossa, ilman että kukaan vaatii itseltäni mitään. Itseluottamusta, itsetuntemusta, uusia mahtavia tuttavuuksia ja puhdasta hauskanpitoa. ”


”Osaan pitää taas itseäni seksikkäänä.”

"Sinulla on mahtava energia ja viime viikot ennen keikkaa kun on saanut olla kanssasi tekemisissä burleskin tiimoilta, olen itse vihdoin tullut burleskitaipaleellani siihen pisteeseen että enemmän hyväksyn itseni tällaisena kuin alati yritän muuttaa joksikin. Viimeinen esitys meni tällä ajatuksella ja se on ollut rennoin esitys itselle. Kiitos että olet <3"

”En tiennyt oliko tämä sitä, mitä odotin, mutta se oli ehdottomasti jotain mitä tarvitsin. Yksi parhaista asioista tänä vuonna. "

”Ihanaa kun jaksat järjestää näitä tunteja ja tapahtumia. Olen saanut niin paljon sisältöä elämääni burleskin kautta.”

”Olen saanut iloa ja kimallusta elämääni. Löytänyt naiseuteni uudelleen ja saanut lisää itsevarmuutta.”

”Kiitokset kurssista! Sain testattua omia rajojani.”

" On ollut ja tullut sellainen olo, että tässä ryhmässä voin olla turvallisesti rohkea.”

”Burleski on antanut minulle viime vuosina paljon ja haluaisin ehdottomasti jatkaa taidemuodon parissa. ”

”Välillä on pitänyt mennä epämukavuusalueellekin, mutta se on ollut kasvattavaa. Loppupeleissä ihan mukavaa.”

”Olen odottanut joka viikko torstaita, vaikka olisin ollut kuinka väsynyt niin studiolle on ollut aina kiva tulla ja unohtaa normaali arki kokonaan.”

”Olen löytänyt jälleen itseni burleskin avulla.”

”Puoli vuotta sitten, kun näin burleskia ekaa kertaa Curvy Mermaidissa muistan ihailleeni esiintyjien rohkeutta ja ajatelleeni, etten ikinä pystyisi samaan mutta viime kuukausina olen huomannut vahvasti miettiväni että esiintyminen voisi kiinnostaa tulevaisuudessa.” 


”Olen saanut sellaista rakkautta omaa kehoani kohtaan, etten aina yrittäisikään mahtua muiden luomaan muottiin vaan kunnioittaisinkin itse omaa kroppaani ja toimisin sen mukaisesti.”


”Opin syksyn aikana tissienheilutuksen. Aluksi ei meinannut onnistua, mutta nyt minäkin osaan!”


”Ennen esiintymistä olin varma, että tulen kuolemaan. Mutta niin ei käynytkään, se olikin ihan huippua!”

”Hylätyn Huvipuiston esiintyminen oli hienoin juttu koskaan. Sen verran jännitti, että en muista illasta mitään, mutta parhaat fiilikset jäi kuitenkin ja tää on niin mun juttu!”

”Esiintyminen jännitti superpaljon, mutta Hylätty Huvipuisto oli mahtavin esiintymiskokemukseni koskaan.”


”Kiitos toimimisesta esimerkkinä tällä alalla. Olet inspiroiva ja upea <3Palautteita burleskisyksystä 2019: 


 "Ohjaus oli varsin laadukasta, kyl vaan! Olen saanut burleskilta iloa, voimaa, itseluottamusta, hekumallisuutta  olemiseen ja Tinder -mielenkiintoa! Aina tunnilta lähden niin iloisella mielellä ja odotan bussia showgirl -jaloilla, oot superhauska ohjaaja! <3" 


"Lady Winkheartilla on ihanan pirskahteleva ja persoonallinen ote ohjaukseen, joka on ollut mielestäni kiitettävää. Olen saanut burleskilta itsevarmuutta ja miten eleillä näyttää viettelevältä ja antaa itselleen luvan olla myös viettelevä." 

"Olen saanut tänä syksynä burleskilta hyvää oloa, hyvää mieltä, hyväksyvyyttä omaa kehoa kohtaan ja itseäni kohtaan."

"Ohjaus on sopivan rentoa, mutta samalla saa riittävästi ohjausta esimerkiksi mihin kiinnittää huomiota liikkeissään. Olen saanut itselle enemmän varmuutta oman kehon suhteen (Tänään huomasin, että minulla on vyötärö, OMG!) ja minulla on parempi kehonhallinta!" 

"Olen saanut itsevarmuutta, heittäytymiskykyä, paljon piristystä ja energiaa syksyyn. Kiitokset kivasta syksystä Joka kerralla on ollut hauskaa ja odotan innolla mitä kevätkausi tuo tullessaan!" 


Syksyn 2019 yksityisiin työpajoihin on kuulunut muun muassa Åbo Svenska Marthaförening, joka luonnehti ohjaustani seuraavanlaisesti: "Vi hade en lärorik kväll full av skratt tillsammans med Lady Winkheart, då fick lära oss om burleskens historia och själva pröva på en koreografi. Det var fantastisk att bekanta sig med burlesk under ledning av en profesionell artist på svenska i Åbo. Burlesk är en härlig, tillåtande scenkonstform där alla kroppsformer är välkomna!"

Photoshoots with Winkheart -palaute:"Boudoir-kuvaukset ja niiden suunnittelu sujuivat asiallisessa ja rennossa ilmapiirissä. Ideointi salaisen Pinterest-taulun avulla toimi hyvin ja oivalsit sen pohjalta paremmin kuin minä itse, minkä tyylisen kuvan haluan. Studion lavasteiden ja rekvisiitan eteen olit nähnyt vaivaa. Kommunikaatio sinun, minun ja kuvaajan välillä toimi hyvin ja kuvat ilahduttivat paitsi minua, myös puolisoani. Tekisin saman milloin vain uudelleen!"