MADE BY WINKHEARTOlen luova personaa, jonka täytyy saada tehdä näkyvää tulosta myös käsillään.
 Mikään ei anna niin syvää tyydytystä, kuin itse tehdyt päähineet, tasselit, pastiesit tai muut burleskiesityksiin kuuluvat asusteet.

Burleskimaailma ei ole vain esiintymistä varten, vaan esiintymisasut asusteineen kuuluvat siihen olennaisena osana. Ilman kunnon asua hyvälläkään koreografialla ei tee mitään, believe me. Showbusiness tarvitsee kimallusta, glitteröintiä, höyheniä ja kaikkea siltä väliltä. Överiyttä, mahtipontisuutta, tyylikkyyttä. Räiskyvyyttä. Erilaisuutta.

Olen tarkka, miten luon koreografiani ja siihen täydellisesti sopivat asut kaikkine asusteineen. Teen asut ja asusteet itse, koska vain siten saan kokonaisuudesta juuri oikeanlaiset. Minulle tärkeää on käyttää jo käytettyä. Se haastaa minua luomaan jotakin täysin uutta. Samalla olen onnellinen siitä, että voin antaa oman panokseni kestävän kehityksen ajatteluun, joka on ollut itselleni koko elämäni erityisen tärkeää. Lisäksi, kuten ennenkin hyvinä vanhoina aikoina vintagen parissa, vaatteet ja asusteet tehtiin kestämään sukupolvelta seuraavalle, toteutan itse samaa omissa luomuksissani. Samalla otan huomioon suuren globaalin ongelmamme, kertakäyttökulttuurin, jota vihaan itse yli kaiken. En halua tukea sitä, joten käytän niin paljon kuin mahdollista kierrätysmateriaaleja ja opastan suurella lämmöllä myös ohjauksessani olevia saman ideologian pariin.
Kirpputoreilta, joita suosin muutoinkin elämässäni sillä en erityisemmin osta uutta, löydän suurimman osan materiaaleista. Luon uutta vanhasta, mutta käytän toki pakon edessä myös uuttakin mukana, esimerkiksi kuumaliiman tai tiettyjen kristallien muodossa. Itselleni on kuitenkin äärimmäisen tärkeää käyttää valmiita, jo tuotettuja vaatteita, asusteita ja niin edelleen osana uutta. Osana luovuutta. Osana esiintymiasuja. Osana showmaailmaa.

Innovoin, suunnittelen, luon, muokkaan ja muovaan. Siten syntyy taitavasti tehtyjä esiintymisasusteita ja kokonaisuuksia. Tiedän itse esiintyvänä taiteilijana millaisia asusteiden tulee olla, jotta ne sopivat esityksiin. Sen mukaisesti teen niitä myös tilauksesta, toivottuina, en tusinatavarana. Toki materiaalit kertovat aina myös itse, miten he haluavat tulla synnytetyksi yhteen uuteen luomukseen.  Jokainen tekemäni asuste / asustepari on uniikki ja sydämellä tehty. En kaipaa elämääni mitään mikä on tehty hutaisten. Miksi siis tekisin asusteitakaan niin? Haluan luoda kaunista, kestävää ja omanlaistani. Sellaista, joka saa sydämen tykyttämään ja huokaisemaan ihastuksesta. Perusperiaatteeni kaikessa on vakavastiotettavuus ja pedanttisuus, joka näkyy myös töissäni. Jokainen tekemäni työ on mietitty huolella, valmistettu pedantisti ja jokaisessa työssäni on jälki minusta. Jälki, jonka annan itsestäni eteenpäin. Siinä yhdistyvät niin ekologisuus kuin kauneudenkin toteuttaminen Lady Winkheartin tapaan. Jokainen asuste on taideteos ja pala World of Winkheartia.

Minulta on mahdollista tilata niin päähineitä, tasseleita, pastieseja,
 höyhenviuhkoja kuin muuta esiintymiseen tarpeellisia asusteita. 
Materiaalivarastoni - kierrätetyn materiaalin - on varsin laaja.

Voit myös kysyä muita asusteita tai asuja, joita tarvitsisit esiintymisasuksesi tai juhlahetkiäsi ylistämään. Olen pieteetillä kerännyt itselleni laajan vaate- ja asustevaraston, josta saattaa löytyä juuri oikeanlaisia luomuksia sinulle,  lainaan tai omaksi. 

 Made by Winkheartin portfoliota olen kasannut lähinnä instagramin puolelle, 
@madebywinkheart mutta alla on myös muutama mestariteos.

Kyselyt, toiveet, tiedustelut:

ladywinkheart(at)gmail.com 

"Voodoo" -päähine, 2017.
Kuva: Teemu Laukkarinen

Made by Winkheart tasseleita ja pastieseja. 

"Empress of the Flowers" -päähine & asu, 2017
Kuva: Milla Grönman 
"Oceanic" -päähine, 2019

"Holy!" -päähine, 2017
Kuva: Teemu Nurminen